[ ]
the journey of her life...




tumblr
instagram
+
+
‚óÄ ‚ñ∂
touched. ON Mar 15, 2011 AT 3/15/2011 09:44:00 AM
tengah syok2, berfacebook tadi. saya jumpa satu entry di profile kawan saya. and it's about Japan. so, i clicked it. teringin mahu baca, apa content dia. since the title pon, looks interesting. pasal gempa dan musibah di jepun tuh lah. then, saya baca the posts. after reading all of it, memang saya kagum dengan semangat orang jepun. dorang saling bantu-membantu, walaupun dorang dalam keadaan macam tuh sekarang, Japanese still boleh bertolak ansur antara satu sama lain. tidak ada yang mementingkan diri. memang touched sangat bila saya tengok gambar dorang, yang sanggup beratur panjang only to get their foods. tiada sorang pun yang potong barisan. great people! sangat berdisiplin. memang tabikk dengan dorang nih. perangai rakyat dorang nih, memang jauh kalau dibandingkan dengan rakyat kita.  masing-masing pentingkan diri sendiri. tiada yang mahu kalah. dalam kata lain, tiada satu pun mahu bertolak ansur. bagaimana mahu maju? anyway, let's just pray for them all. hanya itu yang dapat kita lakukan. pray for japan and pray for the world. 

jom baca the full entry kat sini.
http://daliaalifmim.wordpress.com/2011/03/14/gempa/ 

Labels:


0 CHEONSA